Saxion
 
Opleidingen   |   Onderzoek   |   Bedrijven   |   Over ons
 
 
 
Programma
 
 
 
Inloop                                                                   
 
12.45 - 13.15 uur
 
Plenair gedeelte*                                                 
 
13.15 - 14.15 uur
 
Workshopronde 1                                               
 
14.30 - 15.15 uur
 
Workshopronde 2                                               
 
15.30 - 16.15 uur
 
Afsluiting                                                             
 
16.15 - 17.00 uur
 
* welkom, opening door Ton Heerts (burgemeester van Apeldoorn) en keynote speaker John Remmerswaal (hoofd afdeling cybersecurity bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid).
 
 

Toelichting workshops

De workshops die worden aangeboden zijn:

1 1. Even Apeldoorn Hacken
Daniël Gorter en Magali Kouwen (respectievelijk Medior Cyber Security Analist & IT Security Consultant bij Achmea)

Als grote financiële dienstverlener met circa 10 miljoen klanten is Achmea dagelijks bezig om de belangen van haar klanten te beschermen. Tijdens de workshop nemen wij jullie mee in de (cyber)dreigingen waartegen wij ons verdedigen. Aan de hand van een casus stap je even in de dynamische wereld van Achmea. Welke keuzes zou jij maken?

2. The anonymity of a cyber-attack  
Mark de Groot (Team Leader Ethical Hacking bij KPN)

Altijd al willen weten hoe hackers en andere aanvallers cybertechnologie gebruiken om jouw organisatie en netwerk binnen te dringen? In deze workshop behandelen we hoe hackers de fysieke, menselijke en cyberelementen combineren tot de perfecte aanval. Aan de hand van een aantal tastbare voorbeelden kom je achter hun geheimen en weet je hoe je jouw organisatie hiertegen kan wapenen.

3. Van ICT-student tot cyberdealer
Esther Baars (Officier van justitie bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie) & Sophie Metgod (operationeel specialist Team High Tech Crime van de Politie)

Het Openbaar Ministerie en de Politie geven je tijdens deze workshop een kijkje achter de schermen van het opsporingsonderzoek naar een Nederlandse malwareontwikkelaar. Waarom moesten ze juist hem hebben? En hoe wisten ze hem te vinden?

4. Awareness is slechts stap 1: Handvatten vanuit de psychologie voor veilig gedrag
Inge Wetzer (sociaal psycholoog cybersecurity en compliance bij Secura)

Deze workshop belicht de menskant van cybersecurity vanuit een sociaal-psychologisch perspectief: wat kan de psychologie ons leren over het weerbaar maken van medewerkers tegen cyberdreigingen? De laatste jaren is een tendens zichtbaar dat cyberaanvallen zich steeds meer op de mens richten. Social hacking wordt steeds vernuftiger; de slecht geformuleerde e-mail namens de Nigeriaanse prins is verleden tijd. Criminelen verdiepen zich meer en meer in de menskant. Dat vraagt ook om een betere verdediging van deze mensen. Alleen kennis zenden volstaat niet langer, want criminelen weten feilloos gebruik te maken van emoties, stress, etc. Inzichten vanuit de psychologie laten zien hoe menselijk gedrag is opgebouwd en aan welke knoppen gedraaid kan worden als we mensen weerbaarder willen maken.

5. Een datalek, wat nu?
Martine Groen (Senior Cyber Security Consultant bij Capgemini)

Jouw organisatie is getroffen door een groot datalek, de NOS staat voor de deur, en AVG boetes liggen in het vooruitzicht. Wat doe je? Waar moet je allemaal aan denken, en wie moet je betrekken? In deze interactieve workshop gaan we kijken wat je als cybersecurity professional kan doen, en wat je had kunnen doen.

6. Cybersecurity in geopolitiek perspectief: diplomatie als ultieme bescherming?
Sico van der Meer (cyberexpert & onderzoeker bij Clingendael Instituut)

Landen hebben verschillende mogelijkheden om grootschalige cyberaanvallen uit andere landen te voorkomen, zoals verdedigen, afschrikken en afspraken maken. Aan alle mogelijkheden zitten zowel voor- als nadelen. In deze workshop kijken de deelnemers met de blik van de Nederlandse regering naar de wereld om ons heen: hoe beschermen we Nederland tegen schadelijke cyberaanvallen?

7. Security in Space 
Ad Buckens en Jaap Verhees (Cyber Security Specialisten bij CGI)

Het Europese Space Programma is van vitaal belang voor defensie, burgerluchtvaart en transport en opent de poort tot nieuwe technische mogelijkheden. Er zijn echter ook partijen die daar graag een digitaal stokje voor steken en dit Europese miljardenproject ligt dan ook continue onder vuur. De Amerikanen hebben sinds kort een Space Force om hun assets in de ruimte te verdedigen, maar hoe beschermen de Europese lidstaten hun constellaties? Wie zijn de aanvallers en hoe gevaarlijk is het ruimtelijke steekspel? In deze workshop kom je hier meer over te weten.

8. Naar een maatschappelijke cyberweerbaarheid
Remco Spithoven (lector Maatschappelijke Veiligheid bij Saxion)

Hoe maken we onze samenleving als geheel cyberweerbaar? Dat is een van de prangende vragen van deze tijd. De Corona-crisis heeft de omvang van cybercriminaliteit stevig bevestigd en haast iedereen werkt thuis, maar hoe veilig zijn deze verbindingen? In deze workshop maken we een interactieve aanzet naar cyberweerbaarheid aan de hand van de geleerde lessen in het terugbrengen van offline criminaliteit en zoeken we naar mogelijkheden om onze nieuwe, digitale samenleving veiliger te maken.
 
Wil jij graag aanwezig zijn bij dit congres?
Meld je dan aan via onderstaande aanmeldknop.
Een deel van het congres bijwonen is ook mogelijk. Geef dit, indien van toepassing, aan bij jouw aanmelding.
Aanmelden
 
Saxion
 
Volg Saxion
Facebook   Twitter   Youtube   Linkedin   instagram
Contact
088 – 019 8888
info@saxion.nl
...